Ако досега сте били леко скептични към ябълковите сладкиши , този ще

...
Ако досега сте били леко скептични към ябълковите сладкиши , този ще
Коментари Харесай

По-сочна от щрудел, по-вкусна от пай – тази домашна шарлотка е идеалният сладкиш с ябълки. Фина, нежна, облачно мека:

Ако до момента сте били леко скептични към ябълковите сладкиши , този ще ги оправдава в очите ви! Дори да не обичате щрудел или ябълков къс, да вземем за пример, просто ще се влюбите в тази ябълкова шарлотка . Сочна, мекичка, с доста нежна консистенция и непоказен усет на ябълки и канела. Какво повече му би трябвало на човек? Ето и рецептата за най-вкусната домашна ябълкова шарлота :

Ябълкова шарлота

Продукти:

1 кг ябълки

200 гр.захар

160 гр.брашно

5 яйца

2 с.л.нишесте

1-2 ч.л.смляна канела

1,5 с.л.лимонов сок

1 ч.л.бакпулвер

1 ч.л.ванилова захар

щипка сол

пудра захар за поръсване

 ябълкова шарлота

Приготвяне:

Разбийте белтъците с лимоновия сок (1 чаена лъжичка) и щипка сол до приемането на на постоянна пяна. Към жълтъците прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбийте. Постепенно започнете да прибавяте от белтъците, като деликатно бъркате с дървена лъжица. Не използвайте миксер. Разбъркването би трябвало да става изпод нагоре, като се внимава да не спадне белтъчната пяна.

Обелете и почистете ябълките от семките. Нарежете ги на тънки филии и ги поръсете леко с лимонен сок (около 1 супена лъжица). Добавете нишестето и канелата и разбъркайте добре.

В намазнена с растително масло форма сипете половината от тестото и прибавете ябълките, като ги разпределите отмерено. Покрийте с останалото тесто и печете във фурната, авансово загрята до 180 градуса, за към 45 минути. Когато сладкишът е подготвен, изчакайте да изстине и поръсете с пудра захар.

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР